skip to Main Content

Logo laten ontwerpen

Een logo laten ontwerpen is de eerste stap naar zichtbaarheid voor je bedrijf. Je bedrijfslogo is vaak het allereerste visuele contact van je bedrijf met de buitenwereld en de eerste kennismaking met de bedrijfsfilosofie achter je diensten en producten. Een goed logo zorgt voor herkenbaarheid en geeft (potentiële) klanten meteen het juiste gevoel. Die vertaalslag is een belangrijke stap voor je bedrijf. Zorg er daarom voor dat de logo-ontwerper aanvoelt waar jij en je bedrijf voor staan.

Waarom een logo laten ontwerpen?

De keuze voor een logo is één van de belangrijkste keuzes die je als ondernemer maakt. Een logo combineert je bedrijfsnaam met de juiste kleuren, lettertype en eventueel iconen of afbeeldingen. Een professionele ontwerper maakt daar een compositie van die jouw bedrijf perfect weergeeft. Ook daarom is een logo laten ontwerpen een goed idee. Met een krachtig logo onderscheidt je je van andere ondernemingen en zorg je voor herkenbaarheid in iedere uiting die je doet. Er zijn talloze voorbeelden van logo’s die zo goed ontworpen zijn dat ze in één oogopslag herkenning opleveren, zelfs zonder de bedrijfsnaam te vermelden. Zo groeit een bedrijfsnaam uit tot een merknaam. Ons advies is om niet zelf aan de slag te gaan maar een logo te laten ontwerpen door een specialist die weet waar een goed logo aan moet voldoen. Een logo laten ontwerpen is een goede investering in de toekomst van het bedrijf en een prima basis voor het opbouwen van naamsbekendheid.

De voordelen van een logo laten ontwerpen

Een logo laten ontwerpen is een langetermijnbeslissing die veel impact heeft op de naamsbekendheid van je bedrijf. Laat je je logo ontwerpen door een ontwerper die gespecialiseerd is in logo’s, dan profiteer je niet alleen van een ontwerp waarin over alles nagedacht is. Denk aan kleurgebruik, vorm, lettertype. De logo-ontwerper zorgt er ook voor dat je als ondernemer je logo kunt gebruiken voor alle mogelijke doeleinden zoals briefpapier, visitekaartjes, raam- en autobelettering, textielbedrukking, vlaggen, advertenties en alle denkbare marketinguitingen. Voor het realiseren van al die verschillende uitingen heb je verschillende bestandsformaten van je logo nodig. De ontwerper van je logo zorgt ervoor dat je deze bestanden bij de hand hebt, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan en je bedrijfsactiviteiten geen vertraging oplopen omdat je niet het juiste bestand van je logo in huis hebt.

Wil je een logo laten ontwerpen?

Start dan met de Imagoscan van PASI ontwerpstudio. Met drie verschillende analyses bepalen we je bedrijfsimago, de ideale basis voor jouw logo-ontwerp.

Back To Top